Bibliotheken in cijfers gevat. Focus op: bibliotheekcollecties

De collectie is een belangrijk onderdeel van de bibliotheekwerking. Zonder collectie, geen bibliotheek. In Bios3 worden heel wat gegevens rond collectie geregistreerd. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de open kastcollectie (vrij raadpleegbaar in de bibliotheek) en de magazijncollectie, tussen de collectie gedrukte materialen (GM) en audiovisuele materialen (AVM) en tussen collectiematerialen voor de jeugd en collectiematerialen voor volwassenen. Van elk collectieonderdeel worden de basisgegevens geregistreerd: het totale bezit, de aanwinsten en het aantal uitleningen en verlengingen per jaar.

We bekijken in dit overzicht diverse aspecten van de verschillende collectieonderdelen, al dan niet gegroepeerd, en het gebruik van die collecties. We analyseren daarnaast de evoluties vanaf 2006 of vroeger. Waar mogelijk worden de gegevens ook voorgesteld op de kaart van Vlaanderen.

 

Klik op de pijltjes onderaan het rapport om het te lezen of klik op de link hieronder om het rapport te downloaden in pdf-formaat.