BIOS3 definitief offline vanaf 28 juli

  • 26 juli 2021

Op 28 juli 2021 haalt het Departement Cultuur, Jeugd en Media de BIOS3 monitor definitief uit de lucht. Dat wil zeggen dat je niet meer kan inloggen via cjsm.be/BIOS3.

Toegang tot de BIOS3-datasets

De ingediende en goedgekeurde data die de bibliotheken tot en met 2019 registreerden, blijven beschikbaar via het kennisportaal CC&BIB. Dit geldt zowel voor de open data als voor de dashboards. Bibliotheken die eerder een export trokken in BIOS3 zelf, kunnen hun data ook via dat kennisportaal downloaden.

Doorstroom van contact- en adresgegevens, openingsuren en sluitingsdagen naar de bibliotheekwebsites

De contact- en adresgegevens, openingsuren en sluitingsdagen worden sinds maart 2021 niet langer beheerd via BIOS3 maar via Wise (oftewel het Eéngemaakt Bibliotheeksysteem, beheerd door Cultuurconnect). Ook de automatische doorstroom van deze gegevens uit Wise naar de bibliotheekwebsites is operationeel.

We merken echter dat nog een aantal bibliotheken deze gegevens alsnog aanpassen in BIOS3. Hou er rekening mee dat de gegevens uit BIOS3 niet meer doorstromen naar de bibliotheekwebsites, en vanaf 28 juli 2021 zal BIOS3 ook niet meer toegankelijk zijn.

Hoe je deze gegevens wel kan aanpassen, zetten we nog even opnieuw op een rijtje:

  • Je bent al aangesloten op het eengemaakt bibliotheeksysteem of je migreert in 2021je geeft de wijzigingen door aan de servicedesk van Cultuurconnect. Op termijn kan je dit ook zelf beheren via de kalenderfunctionaliteit in de Wise-client. Deze ontwikkeling plant Cultuurconnect ten laatste in december 2021 af te ronden.

  • Je bent nog niet aangesloten op het ééngemaakt bibliotheeksysteem (bibliotheken uit migratiegolf 7): je geeft wijzigingen door aan de servicedesk van Cultuurconnect tot de dag van je migratie.

Concrete instructies over hoe gegevens door te geven aan de servicedesk van Cultuurconnect, vind je op hun website. Denk eraan dat de servicedesk tijd nodig heeft om de aanpassingen te verwerken. Geef je wijzigingen minstens één week op voorhand door voor ze moeten ingaan!