Cijfers en grafieken

Via deze pagina kan je de werkingsgegevens (vanaf 2006) van de cultuurcentra en de openbare bibliotheken in de Vlaamse Gemeenschap op een interactieve manier raadplegen.

De gegevens worden geclusterd in acht thematische rubrieken: publieksbereik, aanbod, cultuureducatieve werking, plek voor ontmoeting, werken met doelgroepen, toegankelijkheid, professionalisering en financiële info. Elke rubriek bevat grafieken en tabellen die de werking van de cultuurcentra en de bibliotheken op een kwantitatieve manier beschrijven. Je kan de grafieken verfijnen volgens jaartal, gemeente, provincie, inwonertal en categorie cultuurcentrum en je kan gemeenten onderling vergelijken ('benchmarking').

Klik op de afbeelding en bepaal zelf met welke gegevens je aan de slag gaat. Op de pagina Meer info en werkwijze kan u meer informatie vinden over de gegevens en de werkwijze.

Qlikview

 

 

De gegevenstabellen van alle bibliotheken en cultuurcentra kan je terugvinden op het open data platform. Hier vind je alle publieke data van cultuurcentra en bibliotheken terug in tabelvorm. Ook de data van de cultuurcentra en bibliotheken die niet alle rubrieken invulden in Bios3 en CCinC, kan je hier raadplegen. Klik hier om naar het open data platform te gaan.