Hoe gegevens bekijken?

Ga naar 'Cijfers en grafieken' en klik op de afbeelding om aan de slag te gaan. Of bekijk eerst de demo onderaan deze pagina.

Kies bovenaan het scherm voor ‘cultuurcentra’ of ‘bibliotheken’. Vervolgens selecteer je de rubriek waarvan je de gegevens wilt bekijken. Je krijgt een aantal vragen te zien die van toepassing zijn voor die rubriek (bijvoorbeeld: Hoeveel leners heeft de bib? Waar komen de bezoekers van het cultuurcentrum vandaan?). Door te klikken op een vraag krijg je een antwoord in de vorm van een aantal grafieken met cijfergegevens. Dit geheel heet een ‘dashboard’. Aan het begin van elke sessie in het kennisportaal worden steeds de gegevens voor de Vlaamse Gemeenschap over alle beschikbare jaren heen getoond.

De cijfers op een dashboard kan je in detail bekijken via de knop ‘Bekijk cijfers’. Met een klik op het Excel-icoon kan je de cijfers downloaden. Om terug te gaan naar het dashboard klik je op ‘Sluit cijfers’.

Door op het pijltje onder ‘Bekijk cijfers’ te klikken ga je terug naar het overzichtsscherm met alle vragen binnen de betreffende rubriek.

Je kan vrij navigeren tussen de verschillende rubrieken en de werksoorten bibliotheken en cultuurcentra.

Bekijk hoe dit werkt aan de hand van een demo