Nieuwe data infosessies vernieuwde registratietool voor cultuur- en gemeenschapscentra

  • 28 februari 2019

In de loop van maart kunnen alle cultuur- en gemeenschapscentra aan de slag in het vernieuwde platform ‘Cultuur- en gemeenschapscentra in Cijfers’ (CCinC). Het Departement Cultuur, Jeugd en Media heeft na vragen uit de sector én in samenwerking met de sector en de Vereniging Vlaamse Cultuur- en gemeenschapscentra (VVC) de registratietool aangepast. 

Het bestaande platform bevat een aantal nieuwe functionaliteiten, maar historische vergelijkingen blijven mogelijk. Zo is er een nieuwe inlogprocedure via e-ID, een inhoudelijke update van de vragen en staat de tool voor het eerst open voor gemeenschapscentra. De informatie van CCinC stroomt nog steeds door naar de rapporteringswebsite ‘Kennisportaal cultuurcentra, gemeenschapscentra en bibliotheken’, waarin cultuur en nu ook gemeenschapscentra zelf aan de slag kunnen gaan met de cijfers. Dit alles met als doel een goed cultuurbeleid op maat uitbouwen.  

Het Departement CJM organiseert infosessies voor de vertrouwde en de nieuwe invoerders van cultuur- en gemeenschapscentra. Op de infosessie lichten we de nieuwe gegevensregistratietool toe en leggen we de link met de rapportering en ontsluiting van de data. We tonen hoe je de tool moet gebruiken en beslissingen of keuzes voor jouw cultuur- of gemeenschapscentrum sterk kan onderbouwen.    

Twijfel niet en kom zeker luisteren op een van de infosessies:  

  • 19 maart 2019 - VAC Hasselt 
  • 21 maart 2019 - VAC Gent 
  • 25 maart 2019 - VAC Antwerpen 
  • 26 maart 2019 - VAC Leuven 
  • 2 april 2019 - VAC Brugge 

Alle sessies vinden plaats van 9.30 uur tot 12.30 uur, met aansluitend broodjeslunch tot 13.30 uur.

Schrijf je in !

Schrijf je hier in voor de infosessies !