Start invoer gegevens in het vernieuwde registratieplatform CCinC

  • 25 maart 2019

Cultuur- en gemeenschapscentra kunnen tot en met 31 mei 2019 de gegevens van het werkjaar 2018 invoeren in het vernieuwde platform ‘Cultuur- en gemeenschapscentra in cijfers’ (CCinC).

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media heeft na vragen uit de sector én in samenwerking met de sector en de Vereniging Vlaamse Cultuur- en gemeenschapscentra (VVC) de registratietool in een nieuw jasje gestoken en inhoudelijk aangepast.

Het bestaande platform bevat een aantal nieuwe functionaliteiten, maar historische vergelijkingen blijven mogelijk. Zo is er een nieuwe inlogprocedure via e-ID, een inhoudelijke update van de vragen en staat de tool voor het eerst open voor gemeenschapscentra. De informatie van CCinC stroomt nog steeds door naar de rapporteringswebsite ‘Kennisportaal cultuurcentra, gemeenschapscentra en bibliotheken’, waarin cultuurcentra en nu ook gemeenschapscentra zelf aan de slag kunnen gaan met de cijfers. Dit alles met als doel een goed cultuurbeleid op maat de gemeente uit te bouwen, en op Vlaams niveau de omvang van de sector en de evoluties binnen de sector in beeld te brengen het draagvlak voor de culturele centra en voor de sector te versterken.

Vragen?

Wie vragen heeft over de invoer van de gegevens, kan gebruik maken van de tutorials en handleidingen.